Sunday, 25 September 2011

PERJALANAN KE KENDURI ,DAN SElamat PENGANTIN BARU SHUHADA & NIK HAFIZI

salam   :)

NIE BUAT SENDIRI SIMPLE BUT NICE

             kabere semua,,hehe dah nampak tajuk mesti tau aku nak citer pasal APA kan,,,sabtu lepas kenduri umah cuzen aku nie ,,aku ajak la kawan-kawan Bff semua untuk turut serta kesana. kawan-kawan aku nie senang kalu ajak je mesti on ,,,,, kmi pun berkonvoi naik prebet sapu  (macm teksi la),,tapi prebet sapu nie pemandu die mcm pelik sikit, kejap2 ramah,kejap-kejap pusing kepala die kesana kesini. Ish pendek kata pelik la, yang kami  berempat dalam prebet tue  dah rasa gementar lain mcm, sebenarnya perjalanan ke umah cuzen aku yg kawin nie tak la jauh mana changlonn je pun (changloon nie kira bandar paling dekat dengan tempat aku balaja la ) , tapi rasa mcm lama nape tah , mungkin sebab hati tak senang kot, walaupun hati tak senang kami tetapla belagak mcm biasa borak la gak dengan pemandu tue, dah asyik die tanya nak kemana, aku pun bagitau kenduri pastu die mcm nak ikut je gi kenduri tue , die asyik sebut pasal makan aku pun ajak la die sekali lihat dialog aku

 pemandu PREBET : bestnya makan kenduri awak-awak semua makan la untuk saye yer....
(lebih kurang la ayat die tue )
cokolatcinta            :    (aku mcm kesian ) JUmla abang pi sekali kalu mcm tue 
pemandu PREBET : hm boleh gak saye pun nak balik makan nie 
cokolatcinta           :  ok (kesian tgk muka lapar, dalam hati kalu balik dari kenduri pun kami
perlu cri teksi naik jela dengan die balik nanti leh sewa prebet die gak ,2 keje dlm1)
pemandu prebet     : kejap yer kite behenti kat uamh saye dulu

            Kami pun saling pandAG MEMANDANG (pandang kawan2 aku la bukan pandang pemandu prebet) ,dalam hati kami semua nie masing2 dah cuak gila babun, semua perempuan xde lelaki lak tue. Nasib baik die behenti umah die tak la terletak dalam hutan sangat. Bile die turun je ke keta prebet tue,, kami pun mengeluarkan suara ,aku ckp dekat kawan2 aku , "aku tgk mamat nie mcm tengah ambik dadah je" , kawan-kawan yang lain pun merasakan yg sama gak tihah kawan pun ckp " weh aku takut la weh die pelik sangat " . kami bukan meneka sebaranagn sb kalu seorang penagih kite leh lihat tanda-tanda die mcm die ckap pun merapu je , pastu asyik mcm mengelap hingus tapi bukan ade hingus kat idung die tue,ala korang  leh detact la penagih mcm mana , (bukan sebab orang tue kurus korang cakap penagih tau, tgk die punya cara la bai).\
pastu camner takkan nak ajak die gi kenduri buat nanti die naik syeikh di kenduri aku yg dipersalahkan sebb mengajak org yang tak kenal, tapi sebab aku kesian bukan apa memudahkan keje kami gak nak balik...last2 kami berbincang bagaimana nak elak dari bawak abang tue pi kenduri dan selamtkan diri kami , kalu penagih nie kite tak leh expect tau perangai die macm mana, kalu die bawak kami pi jual kat siam nak beli dadah ke mana tau ala dalam bepe minit semua bende leh berlaku tau.

                         Dalam beberapa minit plan A kami lakukan sebaik saja pemandu perebet tue datang balik ke kereta die, aku dan imah dah set plan nie , tapi kami tak sempat nak bagitau tihah dan mar ,kami teruskan gak plan A nie sebab ,nie demi keselamatan semua, imah berpura-pura dapat calLL daRI hafiz (teman kelas lebih kurang) hafiz menunggu di CMArt CHANGLOON jadi imah bagitau kami hafiz ade kereta die suh naik dengan die , jadi aku pun bagitau pemandu prebet tue, (abang kami nak pi CMART ja sebab ade kawan tunggu kat sana ) pemandu prebet tue pun ckp ala takde rezeki sye nak makan kenduri (aku kesian tapi demi keselamatan kami , jangan perjudikan kesian dengan keselamatan), lepas je dapat duit dari kami terus die ckap (abang nak pi karaoke la) kira die tak la kesian sgt siap leh g karaoke tue,,,
(MORAL OF THE STORY JANGAN NEK PREBET SAPU SEBARANGAN DAN JANGAN BUAT BAIK SEBARANGAN )

        PASTU perjalanan kami belum sampai lagi ke rumah kenduri nie baru sampai CMART, aduh kmi pun gi beli Hadiah lu , hadiah untuk pengantin setanding dengan duit pelajar je haha, janji ikhlas ye tak ,,,,setelah beli hadiah rezeki kami baik, aku terserempak dengan sepupu aku yang tengah beli kek untuk hantaran pengantin jadi kami pun tumpang jele ke kenduri (nasib baik muat) .
           
           Lepas sampai salam dan beramah mesra saat yang ditunggu-tunggu MAKAN !!!!!! . Kami pun makan la weh ayam golek nyam2 aku ambik beketul2 hehe sedap ayam golek,pajeri nenas, gulai daging , sedapnya pastu pas makan nasi makan laksa pulak ,pastu makan tapai plak,,,,,kalu ade lagi makanan mesti kami akan ambik lagi ,,, hahahahah janji aku puas makan sebab bukan senang perjalanan ke rumah cuzen aku nie pelbagai dugaan kami lalui,,
   
            NAH LAYAN DULU PIC PENGANTIN

NIE AKU BUKAN PENGANTIN !!!!!!


NIELA PENGANTIN SEPUPU AKU YG PEMPUAN TUE (SELAMAT PENGANTIN BARU KAKAK)


YANG TENGAH TUE WAN AKU,,,NIE LA BARISAN KAMI


TUDUNG IJAU (IMAH), TUDUNG PINK (TIHAH) ,PENGANTIN NIK DAN SHUHADa , aku (oren )
DAN TUDUNG PUTEH (MAR)


                                 (mar amik skit sebab takot orang kata die makan banyak hahaa)

lil Sis (LIA baru UMUR 15 )

kami geng kuat makan (tihah jangan marah)

             

1 comments:

cicihah umiko said...

hahahahahaha..dan aku sbg tihah nk ckp 'kite mmg selalu wat gempak'