Saturday, 9 April 2011

BIla genG -Geng Kak limah beradab makan di kursus tatatertib etika DI HOteL EDC


Assalamualaikum  :)

Dah lama tak update blog haku nie hehe,,nak update gak hari nie sebabnya perut kenyang hati pun kenyang,,,heeeeeee…. Tadi  petang aku ke kursus tatatertib etika ia merangkumi  dari pakaian hinggalah makanan ,kursus nie kene bayar rM 10 je tuan-tuan dan puan-puan,oi jangan kedekut saya kak limah junior bersama geng-geng sarankan anda PERGI!!!! ,sebenarnya aku bukan saja gatal nak abiskan duit nak dengar ceramah pasal bende nie ,,tapi disebabkan satu bende yang menbuatkan aku nak pergi gak iaiatu heee alas an paling logic adalah kALo Anda Tak perGI kursus terbabit anda tak boleh Grad nanti di UUM ok,,,so nak tak nak perlu pergi aku ambik langkah awal untuk pergi bersama kawan-kawan (geng kak limah junior haha) tapi berbaLoi –baloi I have Fun sangat walaupun rasa penat nak mampus dari petang sampai malam ,disebabkan penceramah die sangat best PUan SU FROM EDC (hotel UUM ) tq sangat untuk ceramah and tip yang best ,,aku baru belajar bende baru hari ini,,dan tahukah anda ape nama gelas yang kat umah kenduri tue nama ape (meh aku bagitau nama zombie !!! serius nie bukan main-main )  may I use zombie to minum air (grammer fail giler wek ade kau kisah hahha)  ,,dan untuk etika pakaian anda perlu ingat ade 5 perkara iaitu ,1 .the thicker,,2. More layer, 3.less colour, 4. Jangan nampakkan banyak kulit kite (nak penerangan lanjut g la kusus tatatertib tue yer) dan last sekali aku dah lupa la,,,,tapi memang best la wei rugi bayar 10 hinggit leh makan sup ,roti,chicken chop dan aiskrim best kan ,,,aku makan chicken chop kat perlis pun dah 10 hinggit tue pun takde sup ,,,kalu ade sup lagi mahal la kan… tatatertib perbualan pun ade cara nak greet orang dari luar pun ade dasyat banyak la belajar nie hari ,,dan pas nie leh la aku makan cara beradab di hotel-hotel luar sana ,,,weh hotel tunggu aku yer aku nak makan kalu aku kaya nanti la wek,,,,Geng –geng kak limah hari ini adalah mar,kiken ,dan my bFF cicihah hehhe….semuanya makan bergaya cara sudu ade style masing-masing,,kami makan sampai terkeluar kentang dari pinggang ,,belajar etika kali pertama biasala ,,,weh nak makan coslow rupanya pun ade cara,,selalu aku makan aku hentam je janji masuk perut..tapi kali nie dah diajar cara so guna la cara yang diajar beru Nampak professional adik-adik,,,hhehe,,,bak kata kak limah walaupun nama saya  kak limah jongang ,,tapi jika kita makan cara professional oraang tak kan tahu saye halimah jongang ke tak kecuali gigi saya tercabut (hahhahah yela tue),, 

LETAK NOTA DI TEPI DAN DENGAR PENCERAMAH TUE DULU YER!!!

MEJA NO 7 MEJA GENG KAK LIMAH

PINGGAN SAYE HEEEE

mee meLLL

MY bFF

kak LImah junior


perot yg disembUNyikan

jangan pakai kebaya salah etika pakaian mcm saye salHHHH peroTTTT
separUH sahaja mana bdaNKU

2 comments:

cicihah umiko said...

yg kelima adalah = matching le yunk..
kak limah n da geng mkn smbil beersosial cerita ttg bisnes masing2...hahaha....

cicihah umiko said...

yg ke5 = matching..
geng k.limah dinner chiken chop smbil bersosial sembang bisnes masing2..hahahaha.......